After: Odloučení (09/2023)



Hodnocení: 49 % na ČSFD ->> https://www.csfd.cz/film/1324421-after-odlouceni/prehled/

Film „After: Odloučení“ (After Everything) je romantické drama z roku 2023, které je pátým a závěrečným dílem série After, založené na knižní sérii od Anny Todd. Příběh pokračuje ve vývoji komplikovaného vztahu mezi Tessa Youngovou a Hardinem Scottem. Tentokrát film sleduje jejich snahu vyrovnat se s odloučením a hledat cestu zpět k sobě, přičemž se musí vyrovnat se svou minulostí i budoucností.

Děj a postavy:

„After: Odloučení“ se odehrává po událostech z předchozího dílu, kdy jsou Tessa (Josephine Langford) a Hardin (Hero Fiennes Tiffin) v emocionálním zmatku. Hardin se snaží vyrovnat se s následky svých činů a zároveň čelí blokádě při psaní svého nového románu. Tessa se zatím snaží najít rovnováhu ve svém životě bez Hardina, protože oba cítí, že je jejich vztah toxický a že odloučení může být nejlepší řešení.

Hardin se rozhodne odcestovat do Lisabonu, aby se pokusil napravit vztahy, které zničil, a zjistit, zda je schopen najít smysl života i bez Tessy. Zde potkává nové lidi, kteří mu pomáhají znovuobjevit sebe sama a přehodnotit, co je pro něj v životě důležité. Jeho cesta se soustředí na sebepoznání, odpouštění a pokání za chyby, které udělal.

Na druhé straně Tessa zůstává ve Spojených státech a snaží se pokračovat ve své kariéře a osobním životě bez Hardina. Přestože se snaží posunout dál, stále ji pronásledují vzpomínky na jejich intenzivní vztah a to, co pro ni Hardin znamenal. Film tak sleduje jejich paralelní cesty – Hardinovu snahu o vykoupení a Tessinu touhu po klidu a stabilitě.

Hardinův román, který píše, se stává prostředkem, kterým reflektuje svůj život a vztah s Tessou. Jeho psaní je klíčem k tomu, jak se oba mohou postavit svým citům a možná i najít cestu zpět k sobě. Zda se jim podaří znovu najít lásku, která je spojuje, nebo zda se definitivně rozejdou, je hlavním otázkou tohoto závěrečného dílu.

Žánr a kontext:

„After: Odloučení“ spadá do žánru romantického dramatu a je určen především pro mladé dospělé, kteří sledují příběh Tessy a Hardina od prvního dílu. Film se zaměřuje na složitou dynamiku jejich vztahu, který je plný vášní, ale také bolestných rozchodů a snahy o seberozvoj.

Tento díl se více soustředí na individuální růst hlavních postav a na to, jak se vyrovnávají se svými emocemi, což ho odlišuje od předchozích filmů v sérii, které byly více zaměřené na dramatické zvraty a konflikty mezi nimi.

V kontextu současných romantických filmů pro mladé dospělé, After série vyniká svou intenzitou a zaměřením na komplikované vztahy. Příběh Tessy a Hardina je typický svou emotivní hloubkou a často přehnanými dramaty, což oslovuje fanoušky podobných romantických sérií.

Produkce a Režie:

Režisérem filmu je Castille Landon, který režíroval i předchozí díly série. Landon se zaměřuje na zobrazení intenzivních emocí a komplikované povahy vztahů mezi hlavními postavami. Snaží se udržet konzistentní styl, který oslovuje fanoušky série, a zároveň přinést závěrečnému dílu pocit uzavření.

Hudbu k filmu složil George Kallis, který dodává emocionální hloubku klíčovým momentům a podporuje atmosféru romantického dramatu.

Doplňující informace:

Délka filmu: 93 minut
Premiéra: 14. září 2023 (ČR)
Hlavní obsazení:
Josephine Langford (Tessa Young)
Hero Fiennes Tiffin (Hardin Scott)
Louise Lombard (Trish Daniels)
Stephen Moyer (Christian Vance)
Mimi Keene (Natalie)

Režie: Castille Landon
Země původu: USA
Žánr: Romantické drama
Hudba: George Kallis
Scénář: Sharon Soboil






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com