Letíme 2 (08/2023)



Hodnocení: 69 % na ČSFD ->> https://www.csfd.cz/film/1321998-letime-2/prehled/

„Letíme 2“ (v originále Storks 2) je pokračování animované rodinné komedie z roku 2016, která se zaměřuje na dobrodružství čápů, kteří doručují děti. V tomto pokračování čelí hrdinové novým výzvám a dalším dobrodružstvím, přičemž se film zaměřuje na hodnoty přátelství, rodiny a týmové práce. Film přináší novou porci humoru a akce, která potěší diváky všech věkových kategorií. Režii si znovu vzali na starost Nicholas Stoller a Doug Sweetland.

Děj a postavy:

„Letíme 2“ sleduje další příběh Juniora (Andy Samberg), jednoho z nejlepších doručovatelů dětí na světě, a jeho lidské kamarádky Tulip (Katie Crown), která je stále jediným člověkem pracujícím mezi čápy. Po událostech prvního filmu si čápi i jejich lidský tým užívají klidné a bezproblémové doručování dětí.

Vše se však změní, když se ve firmě objeví tajemný balíček, který způsobí zmatek. Ukáže se, že doručování dětí je opět v ohrožení, když stará technologie, která kdysi ovládala celý proces doručování, začne znovu vytvářet neplánované zásilky. Junior a Tulip musí spojit síly, aby zabránili chaosu, který by mohl ohrozit nejen čapí doručovací službu, ale i samotnou existenci doručování dětí.

Spolu s oblíbenými postavami z prvního filmu, jako jsou Wilbur (Keegan-Michael Key) a Nate (Anton Starkman), se vydávají na novou akční výpravu plnou překvapení. Na své cestě se setkávají s novými výzvami a komickými situacemi, které opět prověří jejich přátelství a týmovou spolupráci. Jednou z hlavních hrozeb je nový padouch Pan Bumpus (Jason Sudeikis), který chce převzít kontrolu nad doručovací službou a změnit pravidla, podle kterých se doručování řídí.

Film se zaměřuje nejen na humor a akční scény, ale také na důležité hodnoty, jako je zodpovědnost, odvaha a důležitost rodiny. Junior a Tulip musí čelit nejen vnějším hrozbám, ale také svým vlastním nejistotám, které se objeví, když jde o budoucnost jejich milované práce.

Žánr a kontext:

„Letíme 2“ spadá do žánru animované komedie a rodinného filmu. Stejně jako první díl se tento film zaměřuje na zábavný a akční příběh s morálním poselstvím pro děti i dospělé. S humorem založeným na rychlých situacích, vizuálních gagech a vtipných dialogech je film navržen tak, aby oslovil široké spektrum diváků, zejména rodiny.

Pokračování staví na úspěchu prvního filmu, který byl oblíbený díky svému originálnímu konceptu a zábavným postavám. Tentokrát je příběh ještě více zaměřen na týmovou práci a překonávání obtíží prostřednictvím spolupráce a přátelství.

Produkce a Režie:

Režiséry filmu jsou opět Nicholas Stoller a Doug Sweetland, kteří se podíleli na úspěchu prvního dílu. Stoller, známý svými komediálními filmy a animovanými projekty, opět přináší vtipné dialogy a dynamickou akci. Sweetland, zkušený animátor, zajišťuje, aby byla vizuální stránka filmu atraktivní a plná barevné energie, kterou ocení jak mladší, tak starší publikum.

Hudbu k filmu složil Mychael Danna, který svými skladbami podporuje emocionální a komediální momenty, čímž dodává filmu potřebnou hloubku a tempo.

Doplňující informace:

Délka filmu: 97 minut
Premiéra: 7. prosince 2023 (ČR)
Hlavní obsazení (hlasové role):
Andy Samberg (Junior)
Katie Crown (Tulip)
Keegan-Michael Key (Wilbur)
Jason Sudeikis (Pan Bumpus)
Anton Starkman (Nate)

Režie: Nicholas Stoller, Doug Sweetland
Země původu: USA
Žánr: Animovaný, Komedie, Rodinný
Hudba: Mychael Danna
Scénář: Nicholas Stoller






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com