Sladký život (03/2024)




Hodnocení: 56 % na ČSFD ->> https://www.csfd.cz/film/1473660-sladky-zivot/prehled/

Sladký život (2024) je česká romantická komedie režiséra Tomáše Hoffmana, která sleduje příběh Rosťi, bývalého hokejového šampiona, jehož život se po transplantaci srdce obrátí naruby. Poté, co přijde o svou kariéru a majetek, se rozhodne nastěhovat k rodině, které daroval srdce jeho zesnulé ženy. Zatímco se snaží smířit se svou novou životní situací, začíná si budovat nový vztah s lékařkou, která ho operovala, a objevuje radost v jednoduchých životních potěšeních.

Děj:
Film se točí kolem Rosťi (Vladimír Polívka), bývalého hokejisty, který po ztrátě kariéry a bohatství hledá nový smysl života. Při transplantaci srdce se dozvídá, že dostal srdce ženy, kterou kdysi miloval, ale nikdy s ní nezůstal. Nastěhuje se k rodině této ženy, což přináší sérii nečekaných komických situací. Jeho vztah s lékařkou Magdou (Petra Hřebíčková), která vedla jeho operaci, se postupně rozvíjí, a spolu se vydávají na cestu plnou humoru, zmatků a citových zvratů​.

Herecké výkony a režie:
Vladimír Polívka v hlavní roli vyniká svou schopností ztvárnit hokejistu, který se snaží najít nový směr života. Petra Hřebíčková jako Magda přináší do filmu ženský protějšek s dávkou humoru a empatie. Režisér Tomáš Hoffman se opírá o osvědčený vzorec romantických komedií, který kombinuje lehké vtipy s hlubšími emocionálními momenty. Spolu s hereckými výkony Polívky a Hřebíčkové film zůstává zábavný i dojemný​.

Vizuální efekty a atmosféra:
Film těží z atraktivních lokací a krásně nasnímaných scén Prahy. Vizuální stránka je jedním z jeho silných prvků, což přispívá k celkovému kouzlu této oddechové komedie. Fotogenické pražské lokace a důraz na vizuální stránku dávají filmu přitažlivou atmosféru, která podtrhuje komediální charakter​.

Kritika a přijetí:
Sladký život získal smíšené recenze. Zatímco někteří oceňují lehkost a oddechovou atmosféru, jiní kritizují předvídatelnost děje a nedostatek originality. I když film nabízí zábavné scény a komické momenty, nepřináší nic výrazně nového do české romantické komedie. Přesto si film najde své publikum mezi diváky, kteří hledají lehkou zábavu s emocionální hloubkou​.

Délka filmu: 110 minut
Premiéra: 14. března 2024
Hlavní obsazení: Vladimír Polívka, Petra Hřebíčková, Jiří Langmajer, Vojtěch Kotek
Režie: Tomáš Hoffman
Země původu: Česká republika






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com