Nikdy se nepouštěj (09/2024)



Hodnocení: 76 % na ČSFD ->> https://www.csfd.cz/film/1466446-nikdy-se-nepoustej/prehled/

Nikdy se nepouštějje psychologický thriller, který režírovala Halle Berry, která také hraje v hlavní roli. Tento film je silným a napínavým vyprávěním o matce, jež se ocitá v zoufalé situaci, kdy musí zachránit své dítě před nebezpečným únosci.

Děj

Příběh začíná, když je dítě hlavní hrdinky, v podání Halle Berry, uneseno. Jakmile se ocitne v ohrožení, matka se rozhodne udělat cokoliv, aby ho zachránila. Film zobrazuje její boj nejen proti únosci, ale také proti časovému tlaku a překážkám, které se jí postaví do cesty. S každým krokem se odhalují složité psychologické aspekty matčiny touhy po ochraně a jejích vnitřních démonů. V průběhu filmu se diváci dostávají do psychologického napětí, kdy se matka snaží najít způsob, jak zachránit své dítě, a odhalit pravdu o nebezpečném únosci.

Herecké Obsazení

Halle Berry je v hlavní roli a její výkon je chválen za emocionální hloubku a intenzitu. Spolu s ní se ve filmu objevují také Matthew Kevin Anderson a Percy Daggs IV, kteří dodávají příběhu další vrstvu napětí a dramatu. Jejich výkony přispívají k celkovému vyznění filmu, který je naplněn emocemi a adrenalinem.

Produkce a Režie

Halle Berry, která se ujala režie, prokázala svůj talent nejen jako herečka, ale také jako režisérka, a tento film je jejím režijním debutem. Její osobní přístup k vyprávění a pozornost k detailům se odrážejí v každé scéně. Režie a produkce tak přináší intenzivní zážitek, který udržuje diváky na okraji sedadel.

Vizuální Efekty a Atmosféra

Film „Nikdy se nepouštěj“ se vyznačuje napínavým tempem a dramatickými vizuálními efekty, které umocňují atmosféru ohrožení a strachu. Každá scéna je pečlivě konstruována, aby zachytila napětí a emocí, které matka prožívá, zatímco se snaží ochránit své dítě.

Doplňující informace:

  • Délka filmu: 101 minut
  • Premiéra: 20. září 2024 (USA), 26. září 2024 (Česko)
  • Hlavní obsazení: Halle Berry, Matthew Kevin Anderson, Percy Daggs IV
  • Režie: Halle Berry
  • Země původu: USA
  • Žánr: Thriller
  • Hudba: John Frizzell
  • Kamera: Matthias Koenigswieser
  • Scénář: Kurt Wimmer





Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com