Tlapková patrola ve velkofilmu (09/2023)



Hodnocení: 66 % na ČSFD ->> https://www.csfd.cz/film/1322907-tlapkova-patrola-ve-velkofilmu/prehled/

Film „Tlapková patrola ve velkofilmu“ je animovaný rodinný film z roku 2023, který sleduje nové dobrodružství oblíbených psích hrdinů z týmu Tlapková patrola. Film je určen především dětem, ale díky svému humoru, akci a hodnotám, jako jsou přátelství, odvaha a spolupráce, si ho užijí i rodiče. Tentokrát se tým musí vypořádat s nečekanou hrozbou, která zasáhne celé jejich město.

Děj a postavy:

„Tlapková patrola ve velkofilmu“ začíná v momentě, kdy Ryder a jeho tým psích hrdinů čelí nové krizi. V jejich městě Adventure City se děje něco zvláštního – objeví se záhadný meteor, který udělí Tlapkám superhrdinské schopnosti. Chase, Marshall, Skye, Rocky, Zuma a Rubble získají různé superschopnosti, které jim umožní zachránit město před novými nebezpečími, ale také čelí výzvám, které s těmito schopnostmi přicházejí.

Nový padouch, Viktor Humdinger, se pokusí získat moc nad meteorovým kamenem a zneužít ho k ovládnutí města. Tlapky tak musí nejen chránit své město, ale také se naučit, jak správně využívat své nové schopnosti a zachovat si týmového ducha. Zároveň se ve filmu objeví nová postava – Liberty, odvážný jezevčík, který se chce připojit k Tlapkové patrole a pomoci jim v boji proti Humdingerovi.

Skye, jedna z nejoblíbenějších postav, má v tomto filmu zvláštní roli, protože její superschopnost jí umožní létat rychleji než kdy dříve. Její příběhová linka se zaměřuje na její odvahu a odhodlání, přičemž film zdůrazňuje, jak důležité je věřit sám v sebe, a to i v nejtěžších chvílích.

Film přináší nejen dobrodružství a akci, ale také důležité hodnoty pro mladé diváky – týmovou práci, přátelství, důvěru a odpovědnost. Každý člen Tlapkové patroly přispívá svými jedinečnými schopnostmi k úspěchu mise, ale klíčové je, že musí spolupracovat jako tým.

Žánr a kontext:

„Tlapková patrola ve velkofilmu“ spadá do žánru animovaných rodinných filmů a je vhodný pro diváky všech věkových kategorií, ale zaměřuje se především na děti. Film navazuje na úspěšnou televizní sérii Tlapková patrola, která se stala jedním z nejoblíbenějších dětských pořadů po celém světě. V tomto filmovém pokračování se tvůrci rozhodli přinést větší akci, napětí a dobrodružství, aby příběh působil epicky i pro velké plátno.

V kontextu rodinných animovaných filmů je „Tlapková patrola ve velkofilmu“ dalším příspěvkem do rostoucího trendu adaptací populárních dětských pořadů do filmové podoby. Film si zachovává jednoduchý, ale účinný humor a napětí, které zaujme jak mladé diváky, tak jejich rodiče.

Produkce a Režie:

Režisérem filmu je Cal Brunker, který je zkušeným tvůrcem animovaných filmů, včetně předchozího filmu Tlapková patrola ve filmu z roku 2021. Brunker si zakládá na tom, aby film zachoval všechny prvky, které fanoušci Tlapkové patroly milují – dobrodružství, zábavu a silné morální poselství. Film využívá moderní animace, která přináší barevné a živé prostředí, kde Tlapky musí čelit nečekaným výzvám.

Hudba k filmu, kterou složil Jeff Danna, podtrhuje akční a dojemné momenty, přičemž film obsahuje také zábavné a chytlavé písně, které si děti snadno oblíbí.

Doplňující informace:

Délka filmu: 95 minut
Premiéra: 28. září 2023 (ČR)
Hlavní postavy (dabované):
Chase (Iain Armitage)
Skye (Mckenna Grace)
Marshall (Kingsley Marshall)
Ryder (Finn Lee-Epp)
Viktor Humdinger (Ron Pardo)
Liberty (Marsai Martin)

Režie: Cal Brunker
Země původu: USA, Kanada
Žánr: Animovaný, Rodinný, Dobrodružný
Hudba: Jeff Danna
Scénář: Cal Brunker, Bob Barlen






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com