Mlsné medvědí příběhy: Na pól! (11/2023)



Hodnocení: 63 % na ČSFD ->>  https://www.csfd.cz/film/1427154-mlsne-medvedi-pribehy-na-pol/prehled/

Mlsné medvědí příběhy: Na pól! je český animovaný film určený pro děti, režírovaný Kateřinou Karhánkovou a Alexandrou Májovou. Hlavními postavami jsou medvědi Nedvěd a Miška, kteří tentokrát vyrážejí na polární dobrodružství za lední medvědicí a jejím nanukovým festivalem. Film se zaměřuje na zábavnou výpravu, při které hrdinové potkávají různá zvířata a pomáhají jim s jejich problémy.

Děj a postavy:

Nedvěd a Miška, dva nerozluční medvědi s věčně hladovými bříšky, tentokrát nespí zimním spánkem, ale na pozvání lední medvědice se vydávají na severní pól. Po cestě zažívají různá dobrodružství a potkávají nové kamarády. Dětsky jednoduchý příběh je doplněn humorem a písničkami, které se snadno vryjí do paměti​.

Žánr a kontext:

Film je určen pro děti, především ve věku 4–6 let, a svou formou navazuje na úspěšný seriál a předchozí filmová pásma „Mlsných medvědích příběhů“. Hlavní témata filmu se točí kolem přátelství, pomoci druhým a chutného jídla, což jsou oblíbené motivy celého cyklu​.

Produkce a režie:

Režii mají na starosti Kateřina Karhánková a Alexandra Májová, které stojí i za scénářem. Hudbu k filmu složil Prokop Holoubek z kapely Midi Lidi, což je jeden z klíčových prvků, který oživuje celý příběh​.

Doplňující informace:

Délka filmu: 62 minut
Premiéra: 30. listopadu 2023 (ČR)
Hlavní obsazení (hlasy):

  • David Novotný (Nedvěd)
  • Lukáš Příkazký (Miška)
  • Pavla Tomicová
  • Jan Vondráček
  • Zuzana Bydžovská

Režie: Kateřina Karhánková, Alexandra Májová
Země původu: Česká republika
Žánr: Animovaný, Rodinný
Hudba: Prokop Holoubek
Scénář: Kateřina Karhánková, Alexandra Májová






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com