Nerozlučná dvojka (02/2024)



Hodnocení: 64 % na ČSFD ->> https://www.csfd.cz/film/1351962-nerozlucna-dvojka/prehled/

Nerozlučná dvojka (2023) je animovaný film, který sleduje příběh dvou nepravděpodobných přátel – dřevěné loutky Dona a plyšového DJ Doggy Doga. Tato dobrodružná komedie je zaměřena na děti, ale nabízí i několik prvků, které ocení dospělí diváci. Film v sobě kombinuje humor a dobrodružství v prostředí moderního New Yorku, kde oba hlavní hrdinové zažívají nečekaná dobrodružství a postupně se stávají nejlepšími přáteli.

Děj

Příběh začíná, když se Don, dřevěná loutka na útěku, setká s opuštěným plyšákem DJ Doggy Dogem v Central Parku. Společně se vydávají na dobrodružnou cestu po městě plnou výzev a nečekaných setkání. Don, který si představuje hrdinství po vzoru rytířů, se pokouší najít smysl v moderním světě, zatímco DJ Doggy Dog představuje modernější postavu, která do filmu vnáší hip-hopovou atmosféru a zábavu​.

Herecké výkony a režie

Film je inspirován světem hrdinů a rytířů, což odkazuje na klasický literární motiv, a přesto přidává moderní prvky, jako je rapující pejsek. Chemie mezi postavami je silná a jejich dialogy často přinášejí humor, který oslovuje jak děti, tak dospělé. Zvláštní zmínku si zaslouží i animace, která je dynamická a barevně bohatá, čímž přitahuje pozornost mladších diváků​.

Vizuální efekty a atmosféra

Film těží z moderní 3D animace, která je v některých částech opravdu povedená. Záběry New Yorku a jeho ikonických míst, jako je Central Park, dodávají filmu na autenticitě. Přesto, že se film snaží přinést inovativní vizuální efekty, v některých momentech je jeho stylizace kritizována jako příliš přehnaná​.

Kritika a přijetí

Nerozlučná dvojka si získala smíšené recenze. Někteří kritici oceňují jeho jemný humor a schopnost oslovit rodinné publikum. Jiní naopak poukazují na nedostatek originality a fakt, že film může být rychle zapomenutelný. Přesto se divákům, zejména dětem, líbí jednoduchost a zábavné momenty mezi Donem a DJ Doggy Dogem​.

Délka filmu: 89 minut
Premiéra: 1. února 2024
Hlavní obsazení: není uvedeno
Režie: Jérémie Degruson
Země původu: Belgie, Francie






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com