Domácí příšerky (03/2024)




Hodnocení: 59 % na ČSFD ->> https://www.csfd.cz/film/1115726-domaci-priserky/prehled/

Animovaný film Domácí příšerky (2022) přináší zábavný a dobrodružný příběh pro celou rodinu. Film sleduje malého chlapce, který náhodou objeví skrytou skupinu příšerek, které žijí v jeho domě. Zábava a napětí se prolínají s výchovným poselstvím o přátelství, důvěře a spolupráci.

Děj:
Malý hrdina Tomáš najde ve svém domě skupinu malých, ale chytrých příšerek, které se staly neviditelnými kvůli kouzlu. Tyto bytosti chrání dům před zlem, aniž by si toho lidé všimli. Jak se Tomáš s příšerkami spřátelí, společně musí čelit hrozbě, která ohrožuje jejich bezpečí i domov. Dobrodružství se odehrává ve vtipném a kreativním světě plném zajímavých vizuálních efektů a humorných situací​.

Herecké výkony a režie:
Český dabing přidává filmu na kouzlu a humoru. Film byl chválen za výkony dabérů, mezi kterými vyniká Bohdan Tůma, známý mistr českého dabingu. Režie se zaměřuje na zábavu pro dětské publikum, ačkoliv někteří recenzenti poukazují na méně propracovanou animaci, což ale v rámci cílové skupiny není zásadní problém​.

Vizuální efekty a atmosféra:
Animační styl filmu je jednoduchý, avšak funkční pro dětské publikum. Film klade důraz na barvy, dynamiku a humorné scény, které zaujmou mladé diváky. I přes určité technické nedostatky v animaci film přináší výchovné poselství o týmové práci a vzájemné důvěře​.

Kritika a přijetí:
Film Domácí příšerky byl přijat pozitivně především mezi dětským publikem. Kritici si všimli, že ačkoliv film nepřináší žádné zásadní inovace v animovaném žánru, stále dokáže děti pobavit a zároveň je naučit důležitým hodnotám. Někteří recenzenti zmínili, že by film mohl být kratší a příběhově soustředěnější​.

Délka filmu: 90 minut
Premiéra: 28. března 2024
Hlavní obsazení (dabing): Bohdan Tůma, Boris Děrgačev, Andrej Ljovin
Režie: Maxim Volkov
Země původu: Rusko / Česko






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com