Medvídek Pú: Krev a med II (05/2024)




Hodnocení: 52 % na ČSFD ->  https://www.csfd.cz/film/1419309-medvidek-pu-krev-a-med-ii/prehled/

Medvídek Pú: Krev a med II (2024) je pokračováním hororového filmu z roku 2023, kde oblíbené postavy ze Stokorcového lesa, jako jsou Medvídek Pú a Prasátko, opět vystupují v nečekaném krvavém slasheru. Tento snímek režírovaný Rhysem Waterfieldem pokračuje v příběhu pomsty, kdy se postavy ze Stokorcového lesa rozhodnou opustit svůj domov a zamíří do města, kde rozsévají chaos a smrt.

Děj:

Příběh druhého dílu navazuje na události z prvního filmu, kde Medvídek Pú a Prasátko, po opuštění Kryštůfkem Robinem, započali svůj krvavý řád ve Stokorcovém lese. Tentokrát je jejich touha po pomstě ještě silnější a zaměřují se na městskou oblast, kde se připojí i další postavy z lesa, jako je Tygr a Sova. Film se tak stává ještě krvavějším a násilnějším, když postavy pronásledují a vraždí nic netušící oběti​.

Herecké výkony a režie:

V hlavních rolích zůstávají Ryan Oliva jako Medvídek Pú a Eddy MacKenzie jako Prasátko, ke kterým se nově přidávají Lewis Santer jako Tygr a Scott Chambers. Režisér Rhys Waterfield, známý svými nízkorozpočtovými horory, v druhém dílu zvýšil rozpočet, což je patrné především v kvalitě gore efektů a maskách. Nicméně, kritici se shodují, že příběh a dialogy jsou slabinou filmu​.

Vizuální efekty a atmosféra:

Druhý díl se oproti prvnímu může pochlubit vylepšenými vizuálními efekty, zejména v oblasti gore a brutálních scén. K tomu přispívají i lepší masky postav, které jsou více děsivé a působivější. Praktické efekty zajišťují, že film poskytuje dostatek krvavých scén pro fanoušky slasherů, přičemž jednou z nejpůsobivějších je finální masakr na diskotéce​.

Kritika a přijetí:

Film byl přijat smíšeně, s průměrným hodnocením 52 %. Kritici ocenili zlepšení v oblasti vizuálních efektů a akce, ale kritizovali nedostatek hloubky v ději a postavách. Film je považován za zábavný pro fanoušky hororů, kteří ocení zejména krvavé scény, ale neosloví diváky s vyššími očekáváními​.

Závěrečné informace:

Délka filmu: 97 minut
Premiéra: 2. května 2024 (Česko)
Hlavní obsazení: Ryan Oliva, Scott Chambers, Tallulah Evans
Režie: Rhys Waterfield
Země původu: Velká Británie






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com