Hypnóza (09/2024)




Hodnocení: ?% na CSFD -> https://www.csfd.cz/film/1369532-hypnoza/prehled/

Film Hypnóza z roku 2024 je švédsko-norsko-francouzskou koprodukcí, která se odvážně pohybuje na pomezí komedie a dramatu. Snímek, který svou délkou nepřesahuje 98 minut, nabízí zajímavou směsici humoru a hlubokých psychologických motivů, které diváky přimějí zamyslet se nad tématy, jako jsou manipulace, vnitřní konflikty a lidská vůle.

Děj a tematika

Příběh Hypnózy se točí kolem hlavní postavy, která se po sérii osobních neúspěchů rozhodne vyzkoušet hypnózu jako poslední možnost, jak zlepšit svůj život. Co začíná jako lehkovážný experiment, se postupně mění v komplikovanou cestu plnou nečekaných zvratů. Hlavní hrdina, pod vlivem hypnózy, začne ztrácet kontrolu nad svým vlastním životem, a to vede k řadě komických i dramatických situací.

Humor ve filmu vychází především z absurdity situací, do kterých se hrdina dostává díky svým hypnotickým seancím. Ne všechno, co je na povrchu vtipné, však zůstává jenom komedií – za mnoha scénami se skrývá hluboké drama, které poukazuje na křehkost lidské mysli a na to, jak snadno můžeme být ovlivněni jinými.

Herecké výkony a režie

Herecké obsazení filmu Hypnóza je plné evropských talentů, kteří svými výkony dokázali dokonale vybalancovat komediální a dramatické prvky filmu. Hlavní role je ztvárněna charismatickým švédským hercem, který svým výkonem dává postavě potřebnou dávku lidskosti i humorné absurdity.

Režie filmu se ujal zkušený francouzský režisér, který dokázal propojit různé kulturní vlivy do harmonického celku. Jeho režijní styl je charakteristický svou vizuální elegancí a důrazem na detail, což se ve Hypnóze odráží jak v pečlivě komponovaných záběrech, tak i ve způsobu, jakým jsou rozvíjeny postavy a jejich příběhy.

Produkce a vizuální styl

Hypnóza se může pochlubit nejen silným scénářem a hereckými výkony, ale také vizuální stránkou, která podtrhuje surrealistický a někdy až snový charakter filmu. Kameraman dokázal zachytit jak krásu skandinávské krajiny, tak i intimní momenty postav, které jsou v průběhu filmu konfrontovány se svými vlastními strachy a touhami.

Vizuální styl filmu je doplněn hudbou, která jemně doprovází děj a pomáhá vytvářet napětí a atmosféru, kterou film potřebuje k tomu, aby plně zaujal diváka.

Délka filmu, premiéra a herecké obsazení

Délka filmu: 98 minut
Premiéra: 2024
Hlavní obsazení:Herbert Nordrum, Asta Kamma August, Julien Combes
Režie: Ernst De Geer
Žánr: Komedie, Drama
Hudba: Peder Kjellsby
Scénář: Mads Stegger, Ernst De Geer
Země původu: Švédsko, Norsko, Francie






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com