Já, padouch 4 (07/2024)



Hodnocení: 65 % na ČSFD ->> https://www.csfd.cz/film/660905-ja-padouch-4/prehled/

„Já, padouch 4“ je další díl populární animované série od studia Illumination Entertainment, která opět přináší na plátna legendárního zloducha Grua a jeho roztomilé, ale nebezpečné Mimoně. Film sleduje další šílené dobrodružství, kde Gru čelí novým výzvám a nepřátelům, ale tentokrát v ještě větším měřítku než kdy dříve.

Děj

Gru se tentokrát ocitá v situaci, kdy musí ochránit svou rodinu před tajemným nepřítelem, který hrozí zničit vše, co má rád. Jeho dcery, manželka Lucy a samozřejmě věrní Mimoni, se stávají cílem nového zloducha, který se chce pomstít Gruovi za minulé události. Film nabízí množství akčních scén, humoru a dojemných momentů, které jsou pro sérii typické.

Herecké Obsazení

Steve Carell se vrací jako hlas Grua, stejně jako Kristen Wiig v roli Lucy. Pierre Coffin opět propůjčuje své hlasy Mimoni, kteří se stávají středobodem mnoha komických situací. Ve vedlejších rolích se objevují noví i staří známí, kteří přinášejí do příběhu nové prvky a zajímavé dynamiky.

Produkce a Režie

Režisérem filmu je Kyle Balda, který se již dříve podílel na předchozích dílech této série. Film se vyznačuje svou dynamickou animací, živými barvami a energetickým tempem, které udržuje diváky neustále v napětí. Hudbu k filmu složil Heitor Pereira, který pokračuje v tradičním stylu, který fanoušci série očekávají.

Vizuální Efekty a Atmosféra

Film je vizuálně podmanivý, plný zábavných a nápaditých akčních scén, které potěší jak děti, tak dospělé. Atmosféra filmu je kombinací humoru, napětí a dojemných momentů, což z něj dělá ideální rodinný film.

Přijetí a Hodnocení

Film „Já, padouch 4“ získal na ČSFD hodnocení 65 %. Recenze filmu jsou smíšené – někteří diváci oceňují stále zábavnou a komickou povahu série, zatímco jiní kritizují nedostatek nových nápadů a opakování již viděného. Přesto film zůstává populární volbou pro rodinné sledování a fanoušci série si ho pravděpodobně užijí.

Závěr

„Já, padouch 4“ je pokračováním, které přináší všechny prvky, které fanoušci od série očekávají – humor, akci a dojemné momenty. Pokud máte rádi Grua a jeho Mimoně, tento film by neměl chybět na vašem seznamu.

Doplňující informace:

  • Délka filmu: 91 minut
  • Premiéra: 4. července 2024
  • Hlavní obsazení: Steve Carell, Kristen Wiig, Pierre Coffin
  • Režie: Kyle Balda
  • Země původu: USA
  • Žánr: Animovaný, Komedie, Dobrodružný
  • Hudba: Heitor Pereira
  • Scénář: Mike White, Ken Daurio





Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com