Špatný herec (07/2024)



Hodnocení: 79 % na ČSFD ->>  https://www.csfd.cz/film/1452289-spatny-herec/prehled/

„Špatný herec“ je český psychologický thriller, který se zaměřuje na témata manipulace, moci a důsledků mediálního lynče. Režisérem filmu je Peter Bebjak, známý pro své citlivé a intenzivní zpracování sociálně kritických témat.

Děj

Film sleduje příběh herce, který se ocitne v centru skandálu poté, co je obviněn ze znásilnění během natáčení filmu. Tento incident spustí sérii událostí, které vedou k veřejnému lynči na sociálních sítích a rozkladu jeho osobního i profesionálního života. Postupně vychází najevo, že pravda není tak jednoznačná, jak se na první pohled zdá, a film zkoumá hranici mezi realitou a mediálním obrazem.

Herecké Obsazení

Hlavní role ztvárňují Jan Cina, který podává přesvědčivý výkon jako herec ve středu skandálu, a Jenovéfa Boková, která hraje jeho kolegyni, jejíž svědectví rozproudí celý konflikt. Oba herci jsou chváleni za své výkony, které přinášejí hlubokou psychologickou dimenzi jejich postav.

Produkce a Režie

Peter Bebjak je známý svou schopností vytvářet napětí a morální dilemata, což v tomto filmu plně využívá. Produkce kladla důraz na autentické zobrazení mediálního světa a dynamiky, které vedou k veřejnému lynči. Film je vizuálně působivý, s využitím tmavých tónů a minimalistické výpravy, která podtrhuje tíživou atmosféru.

Vizuální Efekty a Atmosféra

Vizuální stránka filmu je charakterizována výraznou hrou světel a stínů, které dodávají filmu temnou a znepokojivou atmosféru. Film se zaměřuje na detaily, které zdůrazňují psychologické napětí a vnitřní konflikty postav.

Přijetí a Hodnocení

Film „Špatný herec“ získal na ČSFD hodnocení 79 %. Diváci i kritici oceňují silný scénář, herecké výkony a schopnost filmu klást těžké otázky o morálce, spravedlnosti a moci médií. Některé recenze však upozorňují na pomalejší tempo, které nemusí vyhovovat všem divákům.

Závěr

„Špatný herec“ je film, který zaujme všechny, kdo mají rádi psychologické thrillery s morálními dilematy. Tento film nabízí napínavý příběh, který nutí diváky přemýšlet o povaze pravdy a moci.

Doplňující informace:

  • Délka filmu: 95 minut
  • Premiéra: 20. září 2024
  • Hlavní obsazení: Jan Cina, Jenovéfa Boková, [další herci]
  • Režie: Peter Bebjak
  • Země původu: Česko
  • Žánr: Psychologický thriller, Drama
  • Kamera: Jose Casillas
  • Scénář: Jorge Cuchi





Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com