ONEMANSHOW: The Movie (08/2023)



Hodnocení: 58 % na ČSFD ->> https://www.csfd.cz/film/1286545-onemanshow-the-movie/prehled/

„ONEMANSHOW: The Movie“ je jedinečný český filmový projekt z roku 2023, který propojuje prvky mystifikace, reality show a akčního thrilleru. Film je dílem známého českého tvůrce a performera Kazmy (Kamil Bartošek), který se proslavil svými neotřelými projekty a mystifikacemi, jež často zpochybňují hranice mezi realitou a fikcí. V tomto filmu Kazma slibuje divákům jedinečný zážitek, který se vymyká tradičním filmovým kategoriím.

Děj a postavy:

„ONEMANSHOW: The Movie“ sleduje Kazmu (Kamil Bartošek), který se v rámci svého dalšího velkolepého projektu rozhodne zrealizovat obrovský podvod, o kterém nikdo z diváků nemá tušení. Film se odvíjí jako kombinace reality show a akčního thrilleru, přičemž Kazma vystupuje nejen jako hlavní postava, ale také jako režisér svého vlastního příběhu. Na rozdíl od tradičních filmových formátů se zde prolínají scény plné napětí, humoru a nečekaných zvratů, které mají diváky neustále držet v nejistotě.

Kazma ve filmu vystupuje jako muž, který se rozhodne naplánovat a zrealizovat dokonalý podvod, který má zasáhnout co největší množství lidí. Film se věnuje procesu plánování, samotné realizace i následným důsledkům Kazmova projektu. Diváci jsou vtahováni do hry, kde si neustále kladou otázky, co je skutečné a co je pouhou fikcí.

Film kombinuje prvky mystifikace, kdy si diváci nejsou jisti, zda sledují autentické záběry reality nebo dokonale zinscenovanou akci. Vedle Kazmy ve filmu vystupuje řada dalších postav, které se stávají součástí jeho podvodu, přičemž každý má v rámci projektu svůj specifický úkol. Postavy jsou často záměrně zahaleny do tajemství, což dodává filmu na napětí.

ONEMANSHOW: The Movie se neomezuje pouze na filmové plátno – film má rozsáhlý přesah do skutečného života diváků, kteří jsou vyzýváni k tomu, aby se stali součástí této mystifikace. V průběhu filmu jsou divákům odhalovány různé vodítka a indicie, které je mají nasměrovat k účasti na reálné hře, která probíhá paralelně s dějem filmu. Kazma slibuje, že odměna pro toho, kdo rozluští záhadu filmu, bude velkolepá.

Žánr a kontext:

„ONEMANSHOW: The Movie“ spadá do žánru mystifikace, akčního thrilleru a reality show. Film je unikátní v tom, že záměrně rozostřuje hranice mezi realitou a fikcí, což je typické pro Kazmovy projekty. Kazma se již dříve proslavil podobnými projekty v rámci své ONEMANSHOW, které často šokovaly veřejnost svou provokativností a odvahou zpochybňovat běžné hranice toho, co je „reálné“.

Film nabízí nevšední zážitek, který se vymyká tradičním formátům české kinematografie. Jeho cílem je nejen pobavit, ale také diváky přimět k tomu, aby se zamysleli nad tím, jak snadno lze manipulovat s realitou a jaké důsledky může mít důvěra ve vizuální médium.

Produkce a Režie:

Režisérem a hlavní postavou filmu je Kamil Bartošek, známý jako Kazma, který je v České republice jedním z nejznámějších tvůrců moderních mystifikací a virálních projektů. Kazma je známý svou schopností vytvářet propracované projekty, které kombinují humor, napětí a šokující zvraty. „ONEMANSHOW: The Movie“ je jeho dosud největším projektem, ve kterém spojuje všechny své zkušenosti a dovednosti.

Hudbu k filmu složil Jan P. Muchow, který svou hudbou přispívá k dynamickému a napínavému rytmu filmu. Zvuková stránka filmu hraje klíčovou roli při budování napětí a atmosféry, která je pro takový typ filmu nezbytná.

Doplňující informace:

Délka filmu: 100 minut
Premiéra: 17. srpna 2023 (ČR)
Hlavní obsazení:
Kamil Bartošek (Kazma)
Petr Čtvrtníček
Karolína Krézlová
Robert Jašków
Jakub Prachař

Režie: Kamil Bartošek
Země původu: Česká republika
Žánr: Mystifikace, Akční, Thriller
Hudba: Jan P. Muchow
Scénář: Kamil Bartošek






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com