Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství (10/2023)



Hodnocení: 61 % na ČSFD ->>  https://www.csfd.cz/film/1333898-esa-z-pralesa-2-svetove-dobrodruzstvi/prehled/

Film „Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství“ je francouzský animovaný film z roku 2023, který pokračuje v dobrodružstvích party zvířat, známé jako „Esa z pralesa“. V tomto pokračování se odvážná zvířecí skupina vydává na nové mise po celém světě, aby zachránila planetu před nebezpečným globálním zločincem. Film je plný zábavy, akce a dobrodružství, které potěší malé i velké diváky.

Děj a postavy:

„Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství“ sleduje partu neohrožených zvířat z pralesa, která se znovu vydává do boje za spravedlnost. Hlavním hrdinou je opět Maurice, odvážný tučňák s tygřími pruhy, který je známý svou odvahou a smyslem pro spravedlnost. Spolu se svými přáteli, jako je Gilbert, plachý a geniální gorilák, Miguel, kamarádský netopýr, a Junior, jejich mládě z žabí rodiny, se Maurice a jeho parta vydávají na cestu po celém světě.

Tentokrát se ocitnou tváří v tvář globálnímu nebezpečí, když je zločinecká organizace vedená zlověstným Igorem, lstivým lišákem, začne ohrožovat různé ekosystémy na Zemi. Igor a jeho skupina se snaží poškodit životní prostředí a získat kontrolu nad přírodními zdroji. Esa z pralesa musí využít všechny své schopnosti, aby zastavili Igora dříve, než bude příliš pozdě.

Film se odehrává na různých místech po celém světě, od tropických džunglí přes zamrzlé ledovce až po vyprahlé pouště. Během jejich cesty musí Maurice a jeho přátelé překonat nejen zločince, ale také překážky v podobě divoké přírody a nečekaných nepřátel. Každý člen týmu přispívá svými specifickými schopnostmi, ať už je to Mauriceova odvaha, Gilbertův mozek nebo Miguelovy letové schopnosti.

Film je plný napínavých akcí, humoru a srdečných momentů, kdy tým ukazuje, že přátelství a spolupráce jsou klíčem k úspěchu. Zároveň se dotýká témat ochrany životního prostředí a nutnosti bojovat za udržení rovnováhy v přírodě.

Žánr a kontext:

„Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství“ spadá do žánru animovaných rodinných filmů s prvky dobrodružství a komedie. Film je určen především dětskému publiku, ale nabízí dostatek humoru a napětí, které zaujmou i dospělé diváky. Je to pokračování úspěšného prvního dílu „Esa z pralesa“, který se setkal s pozitivními ohlasy díky svému dynamickému příběhu a pestré škále postav.

Film také nese environmentální poselství o nutnosti chránit přírodu a ekosystémy před ničením. Tato témata jsou přístupně prezentována prostřednictvím zábavných situací a dobrodružství zvířecích hrdinů, což dělá z filmu nejen zábavnou, ale i poučnou podívanou.

Produkce a Režie:

Režisérem filmu je David Alaux, který režíroval i první díl „Esa z pralesa“. Alaux má zkušenosti s tvorbou animovaných filmů, které jsou vizuálně přitažlivé a zábavné pro široké publikum. Režie je zaměřena na akci, humor a emocionální okamžiky, které udržují pozornost mladých diváků.

Animace je dynamická a barevná, přičemž každý prostředí, ve kterém se film odehrává, je pečlivě navrženo, aby odpovídalo atmosféře daného místa. Film také obsahuje působivou hudbu, která podporuje napětí a dobrodružství.

Doplňující informace:

Délka filmu: 90 minut
Premiéra: 13. dubna 2023 (ČR)
Hlavní postavy (dabované):
Maurice (tučňák s tygřími pruhy)
Gilbert (plachý gorilák)
Miguel (netopýr)
Junior (žabí mládě)
Igor (hlavní padouch)

Režie: David Alaux
Země původu: Francie
Žánr: Animovaný, Dobrodružný, Rodinný
Hudba: Olivier Cussac
Scénář: David Alaux, Eric Tosti






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com