S tebou nikdy (01/2024)



Hodnocení: 61 % na ČSFD ->> https://www.csfd.cz/film/1358574-s-tebou-nikdy/prehled/

S tebou nikdy (2023) je romantická komedie režiséra Willa Glucka, v níž hlavní role ztvárňují Sydney Sweeney a Glen Powell. Film se točí kolem příběhu Bea a Bena, kteří na první pohled vypadají jako dokonalý pár. Po úžasné první schůzce však nastane nedorozumění, které vztah rychle ukončí. Příběh se zkomplikuje, když se o několik měsíců později nečekaně setkají cestou na svatbu do Austrálie, kde se vydávají za pár, aby ukázali svým bývalým partnerům, že jsou zcela nad věcí. Samozřejmě to není tak jednoduché, jak to vypadá, a mezi nimi se znovu probudí dávné city.

Děj

Film se zaměřuje na situaci, kdy se Bea a Ben, kteří měli špatný začátek, setkávají na svatbě a předstírají, že jsou spolu šťastní. Humor filmu spočívá hlavně ve scénách, kde se oba musí vyrovnávat s nepříjemnostmi způsobenými bývalými partnery a nečekanými komplikacemi. Jejich postupná vzájemná blízkost vede k otázce, zda jejich „hraný“ vztah není více skutečný, než by si byli ochotni připustit.

Herecké výkony a režie

Sydney Sweeney a Glen Powell mají skvělou chemii a jejich interakce jsou považovány za hlavní tahák filmu. Kritici však zmiňují, že i když je jejich chemie silná, film by mohl být v některých pasážích lépe režírován. Režisér Will Gluck, známý pro svou práci na filmech jako Kamarád taky rád, využívá klasické prvky romantických komedií, i když někdy upadá do klišé.

Vizuální efekty a atmosféra

Lokace natáčení, zejména svatební scény v Austrálii, dodávají filmu svěží vizuální styl a přispívají k celkové atmosféře odlehčeného a zábavného romantického filmu. Vizuálně film udržuje lehký a pozitivní tón, který je typický pro moderní romantické komedie.

Kritika a přijetí

Film byl přijat smíšeně. Diváci oceňují chemii mezi hlavními postavami a příjemnou atmosféru, ale někteří kritici poukazují na nedostatek originality a předvídatelnost děje. Navzdory tomu film nabízí zábavnou podívanou pro fanoušky romantických komedií, i když nepřináší mnoho nového do žánru.

Délka filmu: 100 minut
Premiéra: 22. prosince 2023
Hlavní obsazení: Sydney Sweeney, Glen Powell
Režie: Will Gluck
Země původu: USA






Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com