Hrabě Monte Christo (07/2024)



Hodnocení: 86 % na ČSFD ->> https://www.csfd.cz/film/1469318-hrabe-monte-christo/prehled/

„Hrabě Monte Christo“ je nové zpracování klasického románu Alexandra Dumase, které si klade za cíl přiblížit tento příběh současnému publiku. Film režírovali Alexandre de La Patellière a Matthieu Delaporte, kteří jsou známí svým přístupem k adaptacím literárních děl, a hlavní roli Edmonda Dantèse ztvárnil Pierre Niney.

Děj

Film sleduje osudy Edmonda Dantèse, námořníka, který je neprávem obviněn a uvězněn ve vězení na ostrově If. Po útěku z vězení a nalezení obrovského pokladu se Edmond rozhodne pomstít těm, kteří ho zradili. Nový Monte Christo je vykreslen jako temnější a komplikovanější postava, která balancuje mezi touhou po pomstě a hledáním spravedlnosti.

Herecké Obsazení

Hlavní roli Edmonda Dantèse ztvárnil Pierre Niney, který je chválen za svůj charismatický a komplexní výkon. Ve filmu se objevují také Anamaria Vartolomei jako Mercedes, a Pierfrancesco Favino jako abé Faria. Výkony herců přidávají hloubku a autentičnost příběhu, který je zároveň věrný i inovativní ve svém zpracování.

Produkce a Režie

Režiséři Alexandre de La Patellière a Matthieu Delaporte se postarali o vizuálně ohromující film, který je zároveň věrný duchu originálního románu. Film je plný velkolepých scén, které ukazují jak bohatství Monte Christa, tak i temnotu jeho duše. Hudba a kamera přispívají k vytvoření atmosféry, která dokonale podtrhuje napětí a dramatičnost příběhu.

Vizuální Efekty a Atmosféra

Film vyniká svou vizuální estetikou, která kombinuje historickou věrnost s moderními filmovými technikami. Scény z vězení na ostrově If a velkolepé záběry Monte Christova bohatství vytvářejí kontrasty, které podtrhují dramatický tón příběhu.

Přijetí a Hodnocení

Film „Hrabě Monte Christo“ získal na ČSFD vysoké hodnocení 86 %. Recenze chválí zejména herecké výkony, scénář a vizuální zpracování. Diváci ocenili, že se film zaměřuje nejen na akci, ale také na psychologii postav a jejich morální dilemata.

Závěr

„Hrabě Monte Christo“ z roku 2024 je film, který by neměl chybět na seznamu každého milovníka klasických příběhů a dramatických filmů. Nabízí moderní pohled na klasický příběh, který je plný napětí, emocí a morálních otázek.

Doplňující informace:

  • Délka filmu: 180 minut
  • Premiéra: 28. června 2024 (Francie), 4. července 2024 (Česko)
  • Hlavní obsazení: Pierre Niney, Anamaria Vartolomei, Pierfrancesco Favino
  • Režie: Alexandre de La Patellière, Matthieu Delaporte
  • Země původu: Francie
  • Žánr: Drama, Historický, Dobrodružný
  • Hudba: Jérôme Rebotier
  • Kamera: Nicolas Bolduc
  • Scénář: Alexandre de La Patellière, Matthieu Delaporte





Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com