Zápisník alkoholičky (07/2024)



Hodnocení: 71 % na ČSFD ->> https://www.csfd.cz/film/1333867-zapisnik-alkoholicky/prehled/

„Zápisník alkoholičky“ je český dramatický film režiséra Dana Svátka, který se zabývá tematikou závislosti na alkoholu. Film je inspirován skutečným příběhem a stejnojmennou knihou blogerky Michaely Duffkové, která se stala internetovou senzací díky svému otevřenému sdílení boje s alkoholismem.

Děj

Hlavní postavou filmu je mladá žena (Tereza Ramba), která je matkou malého dítěte a zároveň bojuje se závislostí na alkoholu. Film sleduje její každodenní boj s démony, snahu o abstinenci a obnovu vztahů s rodinou. Důraz je kladen na realistické zobrazení problémů spojených s alkoholismem a na to, jak tato závislost ovlivňuje nejen samotnou hlavní hrdinku, ale i její okolí.

Herecké Obsazení

Tereza Ramba podává v hlavní roli mimořádný výkon, který je jedním z hlavních taháků filmu. Její ztvárnění hlavní hrdinky přináší autentičnost a emoční hloubku, která zasahuje diváky. Vedle ní se ve filmu objevují i další čeští herci, kteří dotvářejí obraz rodinného dramatu.

Produkce a Režie

Režisér Dan Svátek je známý pro své citlivé zpracování těžkých témat. „Zápisník alkoholičky“ je dalším jeho projektem, který se věnuje závislostem a jejich dopadu na život jednotlivců a jejich rodin. Produkce filmu se snažila co nejvěrněji přenést knižní předlohu na filmové plátno, což se projevilo v realistickém a syrovém pojetí.

Vizuální Efekty a Atmosféra

Film je natočen v naturalistickém stylu, který podtrhuje vážnost tématu. Vizuální stránka filmu je nenápadná, což umožňuje divákům soustředit se na příběh a herecké výkony. Atmosféra filmu je těžká, ale zároveň plná naděje, která přichází s možností uzdravení.

Přijetí a Hodnocení

Film „Zápisník alkoholičky“ získal na ČSFD hodnocení 71 %. Diváci i kritici oceňují především herecký výkon Terezy Ramby a realistické zpracování tématu. Film je považován za důležitý příspěvek k diskusi o závislostech a jejich léčbě.

Závěr

„Zápisník alkoholičky“ je film, který by neměl uniknout vaší pozornosti, pokud vás zajímají témata závislosti, osobní boje a cesty k uzdravení. Tento snímek nabízí nejen silný příběh, ale i výjimečné herecké výkony, které vás vtáhnou do světa hlavní hrdinky.

Doplňující informace:

  • Délka filmu: 90 minut
  • Premiéra: 11. července 2024
  • Hlavní obsazení: Tereza Ramba, [další herci]
  • Režie: Dan Svátek
  • Země původu: Česko
  • Žánr: Drama
  • Hudba: Jakub König
  • Kamera: Jakub Šimůnek
  • Scénář: Marta Fenclová





Autorkou tohoto článku je: Redaktorka Petra Vrchotická
Zdrojem fotografií v tomto příspěvku je: pixabay.com a freepik.com